Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2010 22:49 - Преди 70 млн. години
Автор: gliptolit Категория: Изкуство   
Прочетен: 1482 Коментари: 0 Гласове:
3



Графът Преди 70 млн. години

3 РАЗДУМКА Графът

Пет публикации на http://vira111.wordpress.com/2008/06/21/ne_sme_sami/ за Закария Сичин ми припомниха да потърся в архивите си един материал, попаднал ми преди години. Записал съм го, защото е поразяващ – става дума за цивилизация много преди да се появи първият хомо сапиенс според сегашната наука. А сведенията не са предположения, а се базират на предмети, които съществуват в момента и могат да бъдат проучвани. Но все още не и обяснени. image
Преразказвам го (съкратил съм някой повторения) и пускам снимките, които имам.

Край перуанския град Ика, на 350 км югоизточно от столицата Лима има огромно количество изписани камъни. Около 11 хиляди се съхраняват в своеобразна библиотека в града, но тяхното количество е многократно по-голямо – според учените над 50 хил. Огромна част от тях са пръснати преди археолозите да се заинтересуват – първите сведения са от пътепис от 1570 г., в който се споменава, че жителите на местността Чинчаюнга, днешна Ика, намират много камъни с гравирани на тях рисунки. От средата на миналия век процъфтява и търговията на черния антикварен пазар в Перу, като много от стоката е фалшификати, но доста голяма част и автентични екземпляри. Интересното е, че те са различни по размери – не поради разчупвания, а според съдържанието. В споменатата библиотека на града големината варира между размери от 20-ина грама до 500-килограмови “томове”. Болшинството са с размерите на диня.
Според изследователите на камъните всички те първоначално са били подредени в определен ред, което е позволявало да се ползват като книги в библиотека. Но въздействието на околната среда – ветрове, порои, свлачища – постепенно разбъркало каменните “страници”. Затова пък древните създатели на каменната библиотека са избрали най-добрия начин да я оставят на бъдещите читатели. Андезитовите камъни, на които е гравирано посланието, са по-трайни от гранит. Всяка друга земна скала би била разрушена от въздействието на околната среда през хилядолетията. Автентичността на камъните не е под въпрос. Те са изследвани от немски учени със съвременни средства и няма съмнение, че са изработени преди 60 до 70 млн. години.

Въпросът кой е изрисувал камъните остава открит, което никак не е чудно. Всяко предположение разрушава цялата ни наука за произхода на разумния живот на Земята. Според собственика на най-голямата сбирка камъни от Ика д-р Хавиер Кабрера това са били хора, макар и малко по-различни от нас. На рисунките те са изобразени с несъразмерно големи глави. В перуанските музеи се пазят открити черепи с необикновена продълговата форма (ще видите такава снимка). Д-р Кабрера предполага, че каменната библиотека била създадена и оставена от древната цивилизация, когато е станало ясно, че предстои някакъв неминуем катаклизъм. Според учените това било сблъскването на Земята с голям астероид. За да спасят тогавашното човечество, хората отпреди 70 млн. години построили космически кораби и отлетели на неизвестна планета в звездния куп Плеяди, също изобразен на камъните. На тях са изрисувани и невероятните по размерите си построение на платото Наска (Платото Наска е разположено на 150 км. от Ика.), което се смята за древен космодрум.

Стигнах до най-интересната част – съдържанието. Всичко не е описано в материала, който имам, но явно са подбрани по-сензационни неща.
Създателите на “библиотеката” са били наясно, че описание с писменост ще бъде огромен проблем след хилядолетия. Затова са използвали максимално ясни и изключително фини гравюри. Камъните са изписани с битки и опитомяване на гигантски гущери, с изображения на сложни хирургически операции и даже на космически полети.
Има лов на динозаври, където явно човекоподобни фигури нападат гигантски гущери със своеобразни лъкове и стрели (огнестрелни оръжия в познатия ни вид няма в рисунките).
Хора, яхнали динозавър от вида трицератопс, като на гърба на влечугото е постлано килимче, а ездачите държат в ръце нещо като лули за пушене. Още по-екзотичен ездач пък лети на птеродактил, пришпорвайки го със сопа.
Серия от картини, представляващи развитието на древния стегозавър – от малко гущерче до зрял индивид – които са абсолютно точни според учените.
Изобщо на близо 1/3 от камъните има изобразени динозаври – трицератопси, стегозаври, диплодоци, брахиозаври, птерозаври, игуанодони и различни видове хищни гущери. Някои видове явно са били домашни животни. Факт, потвърждаващ автентичността на колекцията от Ика, са изображенията на диплодоци с гръбни плочи, като тези на стегозаврите – те са познати едва от началото на 90-те години, когато са били намерени първите останки на зауропод (който е вид диплодок) с гръбни плочи.
Серия от хирургически операции и сложни трансплантации, които и днес са все още рискови (като присаждане на сърце), а други направо фантастични за нас – присаждане на мозък. Включен е дори метод за преодоляване на имунно отхвърляне на присадени органи. Описано е цезарово сечение и използване на акупунктура като начин за обезболяване при операции.
Има представени карти на Земята, на които са изобразени доскоро смятаните за митични континенти Атлантида, Му и Лемурия. Според геолозите днес планетата ни по време на цивилизацията от Ика е изглеждала точно както на рисунките.
Има нарисувани космически апарати, готови за старт.

Дълго време се е спорело за автентичността на “каменната библиотека” – и досега има твърдения, че това е мистификация. Но след съвременните изследвания не може да има спор. А и логиката трудно приема, че някой ще направи мистификация като изработи прецизно върху най-твърдите камъни на земята 50 000 рисунки.
Но за “библиотеката” продължава да се мълчи – най-много да се спомене в “куриозни загадки”. Игнорирането се дължи, според мен на това, че ако науката се заеме сериозно с нея и я признае, това означава да зачертае всичко досегашно за развитието на Земята и да започне отначало. На кого ще му се иска да признае, че столетия умовете на човечеството са вървели по второстепенна пътечка, защото не са искали да признаят, че преди тях може да е имало и по-умни… image

Ето някои фотографии:

image

image

image

image

image

http://www.tribak2007.com/mystery/Pictures/Ika/dinoz11.jpg

http://www.tribak2007.com/mystery/Pictures/Ika/dinoz12.jpg

http://www.tribak2007.com/mystery/Pictures/Ika/map04.jpg

http://www.tribak2007.com/mystery/Pictures/Ika/medic03.jpg

http://www.tribak2007.com/mystery/Pictures/Ika/medic07.jpg

http://www.tribak2007.com/mystery/Pictures/Ika/medic08.jpg

http://www.tribak2007.com/mystery/Pictures/Ika/other02.jpg

http://www.tribak2007.com/mystery/Pictures/Ika/mus05.jpg




Тагове:   млн,


Гласувай:
3



Следващ постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gliptolit
Категория: Изкуство
Прочетен: 443294
Постинги: 205
Коментари: 600
Гласове: 8134
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031